Klantenservice
0
Woensdag 23 Oktober 2024

Hoe kies je de juiste bekleding voor je boxspring?

Wanneer je een nieuwe boxspring gaat aanschaffen wil je er zeker van zijn dat je de juiste bekleding kiest. Het kiezen van de bekleding is zeer belangrijk bij het samenstellen van een boxspring. De bekleding bepaalt namelijk de uitstraling van het bed, en aangezien een boxspring een prominent onderdeel van de slaapkamer is, zal dit invloed hebben op de uitstraling van de hele ruimte. In dit blog vertellen we je graag meer over de verschillende punten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de bekleding voor de boxspring.

Verschillende materialen

Het materiaal bepaalt de uitstraling van de boxspring. In ons assortiment kun je kiezen uit verschillende soorten materialen in diverse kleuren. Een bekleding van stof geeft een tijdloze uitstraling en deze past in verschillende interieurstijlen. Bij stoffen bekledingen heb je de keuze uit verschillende kleuren, van neutraal zwart of grijs tot opvallend groen of blauw. Er is voor ieder wat wils. Mensen die houden van een luxe uitstraling kunnen kiezen voor een kunst(leren) bekleding. Dit geeft een hotelchique gevoel aan de slaapkamer. Wil je dat je slaapkamer helemaal aansluit bij de laatste interieurtrends? Overweeg dan eens een teddy of velvet bekleding voor een trendy look in de slaapkamer.

Met welke factoren moet je rekening houden?

Wanneer je de bekleding voor je boxspring gaat kiezen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

  • Stijl: voor de uitstraling van de slaapkamer, is het belangrijk dat de bekleding van de boxspring hierbij aansluit.
  • Onderhoud: bedenk hoe vaak je de bekleding wilt schoonmaken. (Kunst)leren bekleding trekt sneller stof aan dan stoffen kleding. Hier zul je dus vaker een vochtig doekje over moeten halen.
  • Allergieën: wanneer jij of je partner last hebben van allergieën is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de bekleding.

Het onderhoud aan de bekleding

Welke bekleding je ook kiest, je wilt natuurlijk dat je boxspring zo lang mogelijk mooi blijft. Hiervoor is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de boxspring. Per stof kunnen de reinigingsinstructies verschillen, maar over het algemeen is het goed om de volgende tips te volgen:

  • Stofzuigen: regelmatig stofzuigen helpt om stof en vuil te verwijderen.
  • Verwijder vlekken: wanneer er vlekken op de bekleding komen, is het het beste om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Je wilt voorkomen dat deze in de stof trekken.
  • Bescherming tegen zonlicht: direct zonlicht kan de kleur van de bekleding doen vervagen. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de plek waar de boxspring moet komen te staan.

Stel jouw boxspring samen bij Beddenbriljant

Een idee gekregen welke boxspring bekleding bij jouw wensen aansluit? Dan kun je jouw nieuwe boxspring met jouw favoriete bekleding online bestellen bij Beddenbriljant. Natuurlijk begrijpen we dat het online lastig kan zijn om te zien hoe een stof er in het echt uit ziet. Om een beter beeld te krijgen hoe een stof eruitziet, kun je via onze webshop proefstaaltjes bestellen van verschillende stoffen. Met deze staaltjes kun je goed de structuur van de stof zien en kun je deze bijvoorbeeld vergelijken met de kleur op je muur. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste stof? Dan raden wij aan om even contact op te nemen met onze klantenservice of je kunt een bezoek brengen aan onze showroom in Asten. Wij helpen je graag met het samenstellen van je droombed!

Nieuws & updates

Recente artikelen