Klantenservice
0
Dinsdag 20 Augustus 2024

Wel of geen hoofdbord toevoegen bij een boxspring?

Bij het aanschaffen van een nieuwe boxspring zijn er veel zaken om over na te denken. Een beslissing die veel invloed zal hebben op de uitstraling en het comfort in de slaapkamer is het wel of niet toevoegen van een hoofdbord aan de boxspring. In deze blog vertellen we je meer over de voor- en nadelen van een hoofdbord en met welke factoren je rekening moet houden bij het maken van je keuze.

Voordelen van een hoofdbord

De boxspring is een prominent meubelstuk dat een luxe en sfeervolle uitstraling kan geven aan de slaapkamer. Dankzij het hoofdbord wordt de stijl van de slaapkamer bepaald. Daarnaast zijn er nog andere voordelen van hoofdborden, zoals:

  • Comfort: je kunt lekker tegen het hoofdbord aanleunen, dit zorgt voor extra ondersteuning voor je nek en rug tijdens het lezen en televisie kijken in bed.
  • Akoestiek: gestoffeerde hoofdborden kunnen helpen bij het verminderen van de galm in de slaapkamer. Dit is zeker fijn als je een grote slaapkamer hebt met weinig andere meubels.
  • Extra oppervlakte: een hoofdbord biedt extra ruimte, wat bijvoorbeeld gebruikt kan worden om kleine leeslampjes of andere accessoires op te bevestigen.
  • Verbinding: wanneer de boxspring uit twee losse delen bestaat, vormt het hoofdbord de visuele verbinding en zorgt dit ervoor dat de delen niet uit elkaar schuiven.

Nadelen van een hoofdbord

Niet voor elke slaapkamer is een hoofdbord een geschikte optie. Wanneer je twijfelt om een hoofdbord aan te schaffen zijn er ook verschillende nadelen om rekening mee te houden. Het kan zijn dat een boxspring zonder hoofdbord voor jou wellicht een betere keuze is:

  • Extra kosten: wanneer je beperkt bent in je budget voor de boxspring, is het goed om er rekening mee te houden dat er een meerprijs gevraagd kan worden voor het hoofdbord. 
  • Ruimte: een hoofdbord neemt extra ruimte in beslag, kleine slaapkamers kunnen hierdoor krapper ogen. Het kan ook zijn dat bijvoorbeeld het bed en kledingkast maar net in de ruimte passen. Door het hoofdbord wordt het bed iets langer, houd hier rekening mee wanneer alles heel precies moet passen in de slaapkamer.
  • Hygiëne: een gestoffeerd hoofdbord kan veel stof aantrekken en is lastiger om schoon te maken dan een glad hoofdbord.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een hoofdbord?

Als je hebt besloten dat een hoofdbord een mooie en praktische toevoeging is voor je boxspring, zijn er nog een aantal factoren om te overwegen. Ten eerste moet het hoofdbord natuurlijk passen bij de stijl van je slaapkamer. Bij de boxsprings van Beddenbriljant kun je kiezen uit hoofdborden in verschillende stijlen, van klassiek tot modern, er is voor iedereen wel een geschikt hoofdbord te vinden. Overweeg daarnaast van welk materiaal het hoofdbord gemaakt moet zijn, een gestoffeerd hoofdbord geeft een gezellige uitstraling, maar het trekt wel veel stof aan. Een leren hoofdbord is strakker en kun je gemakkelijk schoonmaken met een vochtig doekje. Ben je erachter gekomen dat een hoofdbord helaas niet gaat passen in je slaapkamer of past dit toch niet helemaal bij jouw interieurstijl? Dan kun je overwegen om te kiezen voor losse sierkussens of een stijlvolle wandbekleding van stof of hout. Voor elke slaapkamer is er een geschikte optie te vinden. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor jouw slaapkamer!

Nieuws & updates

Recente artikelen